Het verhaal van Amley en Woko

Mijn idee…. Spelenderwijs ehbo leren met Amley en Woko

Ik ben instructeur Eerste Hulp, Brand & Ontruiming en Bedrijf Hulp Verlening (BHV). Dit vak beoefen ik al enige jaren met veel plezier en passie uit.

Mijn passie voor dit vakgebied is ontstaan toen ik 16 jaar was en mijn vader zijn eerste hartinfarct kreeg. De confrontatie hiermee was voor ons gezin zo groot dat het ons ertoe heeft bewogen om een reanimatiecursus te gaan volgen. Dit werd de basis voor mij om te beseffen dat je in een noodsituatie wat voor een ander kunt betekenen. Hier is ook mijn missie ontstaan, de wereld bewuster maken in alles wat met EHBO te maken heeft.

Enige jaren later werd ik met mijn neus op de feiten gedrukt doordat de beste vriend van mijn vader op jonge leeftijd aan hartfalen overleed. Hij was op dat moment alleen thuis met zijn kinderen van rond de 2 en 4 jaar oud.

Vanaf die tijd bleef ik met de vraag rondlopen, wat als zijn kinderen hadden geweten hoe zij 112 hadden kunnen bellen? Had het dan anders afgelopen?

Amley
Woko

Tijdens mijn ehbo cursussen werd mij regelmatig door de cursisten gevraagd of zij het verband waarmee geoefend werd mee naar huis mochten nemen. Hun kinderen konden er dan thuis mee spelen. Hier ging mijn idee groeien naar een werkbaar concept, Amley de knuffel en Woko de wonderkoffer zijn hieruit dan ook ontstaan.

We weten allemaal dat kinderen in de leeftijd van 4 tot 11 jaar spelenderwijs heel veel leren en ontdekken. Hoe mooi zou het dan zijn als er met de verhaallijn van Amley en Woko een basis gelegd kan worden om ehbo te leren. Dat wanneer er iets gebeurt kinderen kunnen reageren doordat zij dat spelenderwijs hebben geleerd.

Ik ben ervan overtuigt dat iedereen EHBO kan leren, ook op jonge leeftijd. Het is voor iedereen belangrijk om te weten wat je kunt doen in geval van nood of bij kleine ongevalletjes. Het meest vervelende is achteraf het gevoel hebben niet te weten wat je had kunnen doen. Dus zeg ik start op jonge leeftijd bij de basis. Wees vriendelijk voor elkaar en jezelf daar kun je op EHBO-gebied al een goede start mee maken samen met het concept van Amley en Woko.

DE REIS .....

Amley en Woko zijn vastgelegd in het handelsregister waardoor zij samen met het logo een merk vormen. Hierdoor is copyright © 2023 Amley en Woko een feit.

Leesboekje deel 1
Winkelwagen