over mij

Sandra Corbet

Dit ben ik

Ik ben Sandra, eigenaar van SanDoen en instructeur Eerste Hulp, (EHBO) en Bedrijfshulpverlening (BHV). Ik beoefen dit vak al jaren met veel passie en plezier. Hierbij heb ik ook jarenlange ervaring op het gebied van EHBO aan kinderen. Hier leer ik volwassenen omgaan met ongelukken met kinderen.

Mijn interesse voor dit vakgebied ontstond toen ik 16 jaar was en mijn vader zijn eerste hartinfarct kreeg. De impact hiervan op ons gezin was zo groot, dat wij direct besloten allemaal een reanimatiecursus te volgen. Deze gebeurtenis deed mij inzien dat je in een noodsituatie wat voor een ander kunt betekenen als je weet wat je moet doen. Hier is mijn missie ontstaan: mensen het belang leren van het hebben van kennis over EHBO.

Een paar jaar later overleed de beste vriend van mijn vader op jonge leeftijd aan hartfalen. Hij was op dat moment thuis met zijn kinderen van 2 en 4 jaar oud. Daarna bleef ik met de vraag rondlopen: wat als zijn kinderen hadden geweten hoe ze 112 konden bellen? Was het dan anders afgelopen? Misschien waren ze nog te jong, maar is het niet van groot belang om kinderen zo vroeg mogelijk dingen te leren over eerste hulp bieden of eerste hulp vragen? Vanuit deze ervaringen heb ik Amley en Woko ontwikkeld, want ook kinderen kunnen hulpverleners zijn.

Sandra Corbet met Amley
Winkelwagen